Кошничка:  

Нема наслови

испорака 0,00 ден

Вкупно 0,00 ден

Нарачај

No specials at this time

Прегледани наслови

Get paid at home

Аквариум HC/HR 1000 црн / сребрен

Аквариум HC/HR 1530 црн

29 489,99 ден
loading...

10 други производи во истата категорија:

Aquariums Atman HC (HR)

Atman_small Aquariums "torpedo" (aquarium complexes) Series HC (HR)

Aquariums Atman HC and Atman HRThe name is due to the shape of the aquarium, which resembles a torpedo. This form allows you to install an aquarium-torpedo virtually anywhere in the room, and provides all-round view of the composition of the aquarium. Very often, an aquarium-torpedo used as a piece of furniture, with which you can separate the space of the room and create a small seating area, it does not violate the overall aesthetics of the interior.In addition, the torpedo shape offers ample opportunities for aquarium design, aquarium and create beautiful compositions, with the possibility of circular review.

Aquariums Atman HC (HR) are examples of aquariums excellent quality, made ​​of high-quality glass and plastic, equipped with a built-in aquarium light fixtures with reflectors.Each light fixture has a separate switch. Aquariums HC (HR) do not have built aquarium filter. At the end of the aquarium lid there are openings for the inlet and outlet of the external canister filter(external aquarium filter is not included in the aquarium and soldseparately).

Differences Aquarium Atman HC and Atman HR

A distinctive feature of aquariums and Atman HC At man HR is a form of bending the glass front of the torpedo:

  • M put Atman HC - end face  is a semicircle.
  • Models Atman HR - end side has a slight bend and rounded edges.  

Benefits and features aquariums Atman Series HC (HR)

  • P olukrugloe panoramic glass aquarium.Differences HC series and HR
  • Crystal clear Taiwanese automotive glass, which has a great clarity and strength.
  • Aquarium cap made ​​of aluminum and plastics, do not deform, do not melt during the use of the tank for many years.
  • Lamp with bright aquarium lamps format T8, built into the lid, equipped with reflectors.
  • Cover with holes for external canister filter.

The composition of the aquarium complex

  • Glass aquarium.
  • Cover with built-in lights.
  • Aquarium Lamp format T8.

All aquarium equipment adapted for use in an electric 220V-240V, 50Hz.

Table of characteristics aquarium complexes Atman HA series
Model aquariumVolume (L)The size of the aquarium (length / depth / height, mm) Light (col. Light x power)Colour
 HC-10002501000x460x5403x25 W silver 
 HC-12803201280x460x5403h30Vt silver
 HC-15303951280x460x5603h40Vt silver
 HR-10002501000x460x5003h20Vt, 1x11Vt silver
 HR-12803201280x460x5403h20Vt, 1x11Vt silver
 HR-15303951530x460x5603h20Vt, 1x11Vt silver

All models of tanks on the site, as well as the most different aquarium equipment and accessories, you can always buy in our wholesale and retail stores. Our experienced staff will help you pick up the necessary decorations for the aquarium, give the necessary advice on the installation and maintenance of the aquarium.

Упатство за употреба

Местење

Аквариум може да се стави во различни позиции во вашиот дом но никако не смее да биде дирекно исложен на сонце поради што се можат да се појавуват алги и да ја заматуват водата. Ве молиме имајте во предвид дека водата треба да биде над соодветеното нивото MIN на филтерот односно филтер пумпата
треба да биде целосно потопена,не смее да работи на суво! Пред да се смести филтер пумпата и филтер медиумите  треба  внимателно да се исчистиат без користење на средства за чистење. . Ве молиме имајте во предвид дека на филтерот треба да биде целосно потопен со вода пред да го вклучите!

Припремање на водата 

Пред да пуштите риби во аквариумот ве советуваме дека треба да извршите припрема на аквариумската вода.

1.Во аквариумот додајте чиста и млака вода не повеке од 35 степени и вклучете ја пумпата за филтрирање и оставете го 4-5 часа,потоа изпразнете 80-90 % од водата.

2.Наполнете го повторно аквариумот со чиста и млака вода не повеке од 35 степени
и додадете Аквафил 25мл на 100 литри вода или додадете мала количина на хиперманган се додека водата не стане благо црвена  кој можете да го купите од локалната аптека, вклучете ја пумпата за филтрирање и оставете го 24-72 часа за да биде целосно стабилна водата.Мегувремено можете да додатете вода од друг аквариум за да можат потребните бактериски култури побрзо да се изградат кои понатаму ја стабилизират водата!

3.Доколку користете речен песок или ризла за подлога потребно е предходно неколку пати добро да се исперат со врела вода и да се третираат со хиперманган

Одржување

  Исклучете го филтерот од струјата пред да го отстраните од водата ! и можете да започнете со чистењето. За чистење отстранете го сунгерот од коморите.Медиумите и роторот може да се чистат со плакнење под чиста и млака вода.Ве молиме не се употребуваат никакви средства за чистење! За да се гарантира оптимална филтрација на водата на филтерот медиумите треба да бидат чистени по 4 недели. Пред да ги вклучите во новите медиуми за филтрирање исплакнете ги со аквариумска вода, така што е потребно за да можат да се изградат потребите бактериски култури.

За чистење на стаклото ви препорачуваме да си нарачате /Магнет за алги http://aquashop.com.mk/index.php/cistenje-i-odrzuvanje.html

За чистење на песокот ви препорачуваме да си нарачате/Ваумски чистач за песок http://aquashop.com.mk/index.php/cistenje-i-odrzuvanje.html


напиши твој преглед

Аквариум HC/HR 1000 црн / сребрен

Аквариум HC/HR 1000 црн / сребрен

напиши твој преглед

top

Web development, SEO and Hosting Arkahostarkahost