Кошничка:  

Нема наслови

испорака 0,00 ден

Вкупно 0,00 ден

Нарачај

No specials at this time

Get paid at home

Аквариум UFO 550 црн /сребрен+ Сталажа

Аквариум UFO 550 црн /сребрен+

Напон: 220 ~ 120V ~ 240V/110

More details

17 000,00 ден
loading...

10 други производи во истата категорија:

Напон: 220 ~ 120V ~ 240V/110 Фреквенција: 50-60Hz Вградено осветлување: 11Wx2 Вграден филтер Големина: /780x480x550mm/

Corner Aquariums (Aquarium complexes) Series UFO

Aquariums UFO drawn into the circleCorner aquariums Atman Series UFO - are unique in design corner with panoramic glass aquariums.Unique aquarium UFO series is that by placing 4 aquarium complex next to each other forms a system representing a tank with all-round visibility. The unique shape of the angular aquarium UFO Atman, and the ability to combine aquarium with each other, provide an excellent opportunity to build a system aquarium of your application until the cyclorama. With this feature set the aquarium complex can be almost anywhere in the room, and draw from it the most different aquarium composition. The model number of a series of aquariums present UFO aquariums as a small volume, and quite large aquariums up to 500 liters.

Aquarium complexes Atman series of UFO are examples of aquariums of excellent quality, made ​​of high-quality glass and plastic,  with reflectors. Aquariums are produced by modern technologies, meets all European quality standards and equipped with the necessary equipment, are simple in design, easy to operate and maintain .

Benefits and features aquariums Atman series UFO

  • Semicircular panoramic glass aquarium.
  • Crystal clear Taiwanese industrial glass, with perfect clarity and strength.
  • The unique shape of a truncated triangle.
  • The ability to combine the aquarium with each other to create a system of tanks with all-round visibility.
  • Aquarium cap made of aluminum and plastics, do not deform, do not melt during the use of the tank for many years.
  • Built-in cap lamp with colorful aquarium lamps equipped with reflectors.
  • Reliable filter based on pump Atman, a built-in cap, complete with bio-filler rings and sponge provides a thorough biological and mechanical filtration of the aquariumwater.

The composition of the aquarium complexCorner Aquarium Atman UFO-880

  • Glass aquarium.
  • Cover with integrated filter and lamp.
  • Aquarium lamps.

All aquarium equipment adapted for use in an electric 220V-240V, 50Hz.

Table of characteristics Atman aquarium complex series of UFO
Model aquariumVolume (L)The size of the aquarium (length / depth / height, mm)Light (col. Light x power)Colour
 UFO-35040480x300x3701h11Vt silver 
 UFO-550150780x480x5502h11Vt silver
 UFO-700300975x600x6003h20Vt silver
 UFO-8805001215x765x6502h30Vt, 1x20Vt silver

All models of tanks on the site, as well as the most different aquarium equipment and accessories, you can always buy in our wholesale and retail stores. Our experts will help you find everything you need to equip your tank will give the necessary advice on the installation and maintenance of the aquarium.

Упатство за употреба

Местење

Аквариум може да се стави во различни позиции во вашиот дом но никако не смее да биде дирекно исложен на сонце поради што се можат да се појавуват алги и да ја заматуват водата. Ве молиме имајте во предвид дека водата треба да биде над соодветеното нивото MIN на филтерот односно филтер пумпата
треба да биде целосно потопена,не смее да работи на суво! Пред да се смести филтер пумпата и филтер медиумите  треба  внимателно да се исчистиат без користење на средства за чистење. . Ве молиме имајте во предвид дека на филтерот треба да биде целосно потопен со вода пред да го вклучите!

Припремање на водата 

Пред да пуштите риби во аквариумот ве советуваме дека треба да извршите припрема на аквариумската вода.

1.Во аквариумот додајте чиста и млака вода не повеке од 35 степени и вклучете ја пумпата за филтрирање и оставете го 4-5 часа,потоа изпразнете 80-90 % од водата.

2.Наполнете го повторно аквариумот со чиста и млака вода не повеке од 35 степени
и додадете Аквафил 25мл на 100 литри вода или додадете мала количина на хиперманган се додека водата не стане благо црвена  кој можете да го купите од локалната аптека, вклучете ја пумпата за филтрирање и оставете го 24-72 часа за да биде целосно стабилна водата.Мегувремено можете да додатете вода од друг аквариум за да можат потребните бактериски култури побрзо да се изградат кои понатаму ја стабилизират водата!

3.Доколку користете речен песок или ризла за подлога потребно е предходно неколку пати добро да се исперат со врела вода и да се третираат со хиперманган

Одржување

  Исклучете го филтерот од струјата пред да го отстраните од водата ! и можете да започнете со чистењето. За чистење отстранете го сунгерот од коморите.Медиумите и роторот може да се чистат со плакнење под чиста и млака вода.Ве молиме не се употребуваат никакви средства за чистење! За да се гарантира оптимална филтрација на водата на филтерот медиумите треба да бидат чистени по 4 недели. Пред да ги вклучите во новите медиуми за филтрирање исплакнете ги со аквариумска вода, така што е потребно за да можат да се изградат потребите бактериски култури.

За чистење на стаклото ви препорачуваме да си нарачате /Магнет за алги http://aquashop.com.mk/index.php/cistenje-i-odrzuvanje.html

За чистење на песокот ви препорачуваме да си нарачате/Ваумски чистач за песок http://aquashop.com.mk/index.php/cistenje-i-odrzuvanje.html

напиши твој преглед

Аквариум UFO 550 црн /сребрен+ Сталажа

Аквариум UFO 550 црн /сребрен+ Сталажа

Напон: 220 ~ 120V ~ 240V/110

напиши твој преглед

top

Web development, SEO and Hosting Arkahostarkahost