Кошничка:  

Нема наслови

испорака 0,00 ден

Вкупно 0,00 ден

Нарачај

No specials at this time

Get paid at home

Аквариум ХА-600 црн /сребрен+ Сталажа

Аквариум ХА-600 црн /сребрен+ С

Аквариум HA-600 96 литри  со димензии 600x320x500


Предности на овој аквариум
+ Специјално стакло совршено мазно со висока дефениција за подобри визуелни ефекти.
+Модерен дизајн
+Вградено осветлување со одлични перформанси
+Вграден филтер

More details

15 999,99 ден
loading...

10 други производи во истата категорија:

AQUARIUMS ATMAN HA

Atman_small AQUARIUMS (AQUARIUM COMPLEXES) HA SERIES

Aquarium Atman HA-600

They are produced on modern equipment, comply with all the norms and standards of quality, with the necessary equipment, are simple and easy to operate and maintain.

BENEFITS AND FEATURES AQUARIUMS ATMAN HA

 • Semicircular panoramic glass aquarium.
 • Crystal clear Taiwanese automotive glass, has a perfect transparency, lightness and durability.
 • Easy to use plastic cover is not deformed, does not melt in the process of using the aquarium for many years.
 • Bright aquarium lamp integrated in the cover is provided with a reflector, significantly increases the efficiency of lighting.
 • Aquarium filter built into the lid, on the basis of pump Atman, provides a thorough biological and mechanical filtration of water, contributes to the creation of a sustainable bio-system, and makes aquarium water crystal clear. 
  Aquariums are equipped with all necessary equipment and 
filter 
  materials, to create optimal conditions for the existence of fish and aquatic plants.

THE COMPOSITION OF THE AQUARIUM COMPLEX

 • Glass aquarium.
 • A lamp with a reflector.
 • Water pump.
 • Aquarium filter fillers.

All aquarium equipment adapted for use in an electric 220V-240V, 50Hz.

Table of characteristics aquarium complexes Atman HA series
Model aquariumVolume (L)

The size of the aquarium (width / depth / height, mm)

Light (col. Light x power)

Filter (capacity, power)

Colour
 HA-38035380x240x3901x11Vt400l / h, 6WSilver / Black
 HA-60096600x320x5002x11Vt400l / h, 6WSilver / Black
 HA-900250900x500x5602x36Vt550l / h, the envelope of just 7.5WSilver / Black

Any advice on the selection and purchase of the aquarium and its inhabitants, buying the necessary aquarium equipment, aquarium maintenance You can always contact our specialists by contacting our stores.

 

Упатство за употреба

Местење

Аквариум може да се стави во различни позиции во вашиот дом но никако не смее да биде дирекно исложен на сонце поради што се можат да се појавуват алги и да ја заматуват водата. Ве молиме имајте во предвид дека водата треба да биде над соодветеното нивото MIN на филтерот односно филтер пумпата
треба да биде целосно потопена,не смее да работи на суво! Пред да се смести филтер пумпата и филтер медиумите  треба  внимателно да се исчистиат без користење на средства за чистење. Местењето филтер пумпата на капакот односно делот за филтрирање е со помош на жлебови. Ве молиме имајте во предвид дека на филтерот треба да биде целосно потопен со вода пред да го вклучите!

Припремање на водата 

Пред да пуштите риби во аквариумот ве советуваме дека треба да извршите припрема на аквариумската вода.

1.Во аквариумот додајте чиста и млака вода не повеке од 35 степени и вклучете ја пумпата за филтрирање оставете го да работи 4-5 часа,потоа изпразнете 80-90 % од водата.

2.Наполнете го повторно аквариумот со чиста и млака вода не повеке од 35 степени
и додадете Аквафил 25мл на 100 литри вода или додадете мала количина на хиперманган се додека водата не стане благо црвена  кој можете да го купите од локалната аптека и оставете го аквариумот да работи 24-72 часа за да биде целосно стабилна водата.Мегувремено можете да додатете вода од друг аквариум за да можат потребните бактериски култури побрзо да се изградат кои понатаму ја стабилизират водата!

3.Доколку користете речен песок или ризла за подлога потребно е предходно неколку пати добро да се исперат со врела вода и да се третираат со хиперманган

Одржување

  Исклучете го филтерот од струјата пред да го отстраните од водата ! и можете да започнете со чистењето. За чистење на сунѓерот и керамичките прстени. Ве молиме отстранете ги керамичките прстени и сунгерот од нивните комори.Медиумите и роторот може да се чистат со плакнење под чиста и млака вода.Ве молиме не се употребуваат никакви средства за чистење! За да се гарантира оптимална филтрација на водата на филтерот медиумите треба да бидат чистени по 4 недели. Пред да ги вклучите во новите медиуми за филтрирање исплакнете ги со аквариумска вода, така што е потребно за да можат да се изградат потребите бактериски култури.

За чистење на стаклото ви препорачуваме да си нарачате /Магнет за алги http://aquashop.com.mk/index.php/cistenje-i-odrzuvanje.html

За чистење на песокот ви препорачуваме да си нарачате/Ваумски чистач за песок http://aquashop.com.mk/index.php/cistenje-i-odrzuvanje.html

напиши твој преглед

Аквариум ХА-600 црн /сребрен+ Сталажа

Аквариум ХА-600 црн /сребрен+ Сталажа

Аквариум HA-600 96 литри  со димензии 600x320x500


Предности на овој аквариум
+ Специјално стакло совршено мазно со висока дефениција за подобри визуелни ефекти.
+Модерен дизајн
+Вградено осветлување со одлични перформанси
+Вграден филтер

напиши твој преглед

top

Web development, SEO and Hosting Arkahostarkahost