Get paid at home

Аквариум HC/HR-1530 црн + Сталажа

Аквариум HC/HR-1530 црн + Сталаж

Предности на овој аквариум
+Специјално стакло совршено мазно со висока дефениција за подобри визуелни ефекти.
+Совршено заоблен од едната страна за одличен 3D ефект
+Модерен дизајн
+Вградено осветлување со одлични перформанси
+Отварање на алуминиумскиот капак од двете страни
+Фабричка сталажа HDF (целосно се расклопува и склопува)


More details

loading...

10 други производи во истата категорија:

Atman_small Аквариуми серија HC и HR 

Aquariums Atman HC and Atman HR

Тие се произведени со модерна опрема, во согласност со сите норми и стандарди за квалитет, со потребната опрема, се едноставни и лесни за ракување и одржување.

ПРЕДНОСТИ НА ОВОЈ АКВАРИУМ 

Предности на овој аквариум
+ Специјално стакло совршено мазно со висока дефениција за подобри визуелни ефекти.
+Модерен дизајн
+Вградено осветлување со одлични перформанси

Разлика помеѓу HC и HR  Differences HC series and HR

Каректеристики
МоделЛитриДимензии (Должина/ Ширина / Висина, mm) ОсветлувањеБоја
 HC-10002501000x460x5403x25 W Сребрена  / Црна
 HC-12803201280x460x5403h30Vt  Сребрена  / Црна
 HC-15303951280x460x5603h40Vt  Сребрена  / Црна
 HR-10002501000x460x5003h20Vt, 1x11Vt  Сребрена  / Црна
 HR-12803201280x460x5403h20Vt, 1x11Vt  Сребрена  / Црна
 HR-15303951530x460x5603h20Vt, 1x11Vt  Сребрена  / Црна

Упатство за употреба

Местење

Аквариум може да се стави во различни позиции во вашиот дом но никако не смее да биде дирекно исложен на сонце поради што се можат да се појавуват алги и да ја заматуват водата. 

Припремање на водата 

Пред да пуштите риби во аквариумот ве советуваме дека треба да извршите припрема на аквариумската вода.

1.Во аквариумот додајте чиста и млака вода не повеке од 35 степени и вклучете ја пумпата за филтрирање оставете го да работи 4-5 часа,потоа изпразнете 80-90 % од водата.

2.Наполнете го повторно аквариумот со чиста и млака вода не повеке од 35 степени
и додадете Аквафил 25мл на 100 литри вода или додадете мала количина на хиперманган се додека водата не стане благо црвена  кој можете да го купите од локалната аптека и оставете го аквариумот да работи 24-72 часа за да биде целосно стабилна водата.Мегувремено можете да додатете вода од друг аквариум за да можат потребните бактериски култури побрзо да се изградат кои понатаму ја стабилизират водата!

3.Доколку користете речен песок или ризла за подлога потребно е предходно неколку пати добро да се исперат со врела вода и да се третираат со хиперманган

Одржување

  Исклучете го филтерот од струјата пред да го отстраните од водата ! и можете да започнете со чистењето. За чистење на сунѓерот и керамичките прстени. Ве молиме отстранете ги керамичките прстени и сунгерот од нивните комори.Медиумите и роторот може да се чистат со плакнење под чиста и млака вода.Ве молиме не се употребуваат никакви средства за чистење! За да се гарантира оптимална филтрација на водата на филтерот медиумите треба да бидат чистени по 4 недели. Пред да ги вклучите во новите медиуми за филтрирање исплакнете ги со аквариумска вода, така што е потребно за да можат да се изградат потребите бактериски култури.

За чистење на стаклото ви препорачуваме да си нарачате /Магнет за алги 

За чистење на песокот ви препорачуваме да си нарачате/Ваумски чистач за песок 

оценка 
phuc
2014-04-02

Maecenas ullamcorper ipsum non os tempor ultricies non non mi

Maecenas ullamcorper ipsum non os tempor ultricies non non mi. Nulla semper metus elementum est mollis a egestas quam vestibulum.

  оценка 
  ngan
  2014-04-02

  Savon 25%

  Maecenas ullamcorper ipsum non os tempor ultricies non non mi. Nulla semper metus elementum est mollis a egestas quam vestibulum.

   напиши твој преглед !

   напиши твој преглед

   Аквариум HC/HR-1530 црн + Сталажа

   Аквариум HC/HR-1530 црн + Сталажа

   Предности на овој аквариум
   +Специјално стакло совршено мазно со висока дефениција за подобри визуелни ефекти.
   +Совршено заоблен од едната страна за одличен 3D ефект
   +Модерен дизајн
   +Вградено осветлување со одлични перформанси
   +Отварање на алуминиумскиот капак од двете страни
   +Фабричка сталажа HDF (целосно се расклопува и склопува)


   напиши твој преглед

   .
   top

   Web development, SEO and Hosting Arkahostarkahost