Get paid at home

Аквариум ХА-900 црн /сребрен

Аквариум ХА-900 црн /сребрен

Аквариум HA-900 црн со димензии 900x500x560mm 


Предности на овој аквариум
+ Специјално стакло совршено мазно со висока дефениција за подобри визуелни ефекти.
+Модерен дизајн
+Вградено осветлување со одлични перформанси
+Вграден филтер

More details

loading...

13 други производи во истата категорија:

Atman_small Аквариуми  серија HA 

Aquarium Atman HA-600

Тие се произведени со модерна опрема, во согласност со сите норми и стандарди за квалитет, со потребната опрема, се едноставни и лесни за ракување и одржување.

Предности на овој аквариум 

Предности на овој аквариум
+ Специјално стакло совршено мазно со висока дефениција за подобри визуелни ефекти.
+Модерен дизајн
+Вградено осветлување со одлични перформанси
+Вграден филтер

Каректеристики
МоделЛитри

Димензии (Должина/ Ширина / Висина, mm)

Осветлување)

Филтер

Боја
 HA-38035380x240x3901x11Vt400l / h, 6WСребрен/ Црн
 HA-60096600x320x5002x11Vt400l / h, 6WСребрен/ Црн
 HA-900250900x500x5602x36Vt550l / h, 7.5WСребрен/ Црн

 

Упатство за употреба

Местење

Аквариум може да се стави во различни позиции во вашиот дом но никако не смее да биде дирекно исложен на сонце поради што се можат да се појавуват алги и да ја заматуват водата. Ве молиме имајте во предвид дека водата треба да биде над соодветеното нивото MIN на филтерот односно филтер пумпата
треба да биде целосно потопена,не смее да работи на суво! Пред да се смести филтер пумпата и филтер медиумите  треба  внимателно да се исчистиат без користење на средства за чистење. Местењето филтер пумпата на капакот односно делот за филтрирање е со помош на жлебови. Ве молиме имајте во предвид дека на филтерот треба да биде целосно потопен со вода пред да го вклучите!

Припремање на водата 

Пред да пуштите риби во аквариумот ве советуваме дека треба да извршите припрема на аквариумската вода.

1.Во аквариумот додајте чиста и млака вода не повеке од 35 степени и вклучете ја пумпата за филтрирање оставете го да работи 4-5 часа,потоа изпразнете 80-90 % од водата.

2.Наполнете го повторно аквариумот со чиста и млака вода не повеке од 35 степени
и додадете Аквафил 25мл на 100 литри вода или додадете мала количина на хиперманган се додека водата не стане благо црвена  кој можете да го купите од локалната аптека и оставете го аквариумот да работи 24-72 часа за да биде целосно стабилна водата.Мегувремено можете да додатете вода од друг аквариум за да можат потребните бактериски култури побрзо да се изградат кои понатаму ја стабилизират водата!

3.Доколку користете речен песок или ризла за подлога потребно е предходно неколку пати добро да се исперат со врела вода и да се третираат со хиперманган

Одржување

  Исклучете го филтерот од струјата пред да го отстраните од водата ! и можете да започнете со чистењето. За чистење на сунѓерот и керамичките прстени. Ве молиме отстранете ги керамичките прстени и сунгерот од нивните комори.Медиумите и роторот може да се чистат со плакнење под чиста и млака вода.Ве молиме не се употребуваат никакви средства за чистење! За да се гарантира оптимална филтрација на водата на филтерот медиумите треба да бидат чистени по 4 недели. Пред да ги вклучите во новите медиуми за филтрирање исплакнете ги со аквариумска вода, така што е потребно за да можат да се изградат потребите бактериски култури.

За чистење на стаклото ви препорачуваме да си нарачате /Магнет за алги 

За чистење на песокот ви препорачуваме да си нарачате/Ваумски чистач за песок 

оценка 
minh
2014-04-02

Coalesce: Functioning

Maecenas ullamcorper ipsum non os tempor ultricies non non mi. Nulla semper metus elementum est mollis a egestas quam vestibulum.

  напиши твој преглед !

  напиши твој преглед

  Аквариум ХА-900 црн /сребрен

  Аквариум ХА-900 црн /сребрен

  Аквариум HA-900 црн со димензии 900x500x560mm 


  Предности на овој аквариум
  + Специјално стакло совршено мазно со висока дефениција за подобри визуелни ефекти.
  +Модерен дизајн
  +Вградено осветлување со одлични перформанси
  +Вграден филтер

  напиши твој преглед

  .
  top

  Web development, SEO and Hosting Arkahostarkahost